1 marca 2023 r. studenci II roku kierunku Dietetyka i żywienie zbiorowe wraz z Panią mgr Justyną Siwielą-Tomaszczyk przeprowadzili prelekcję dla uczennic klas V – VIII w Szkole Podstawowej nr 2 w Chełmie. Zajęcia odbyły się w ramach realizowanego w szkole „Tygodnia Zdrowia i Profilaktyki”
W trakcje warsztatów pracownicy i studenci Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie poruszyli zagadnienia z zakresu prawidłowego żywienia w wieku szkolnym, a w szczególności. takie kwestie jak:
- po co właściwie jemy;
- jak, co i kiedy jeść aby nauka przychodziła z łatwością?
- jak rozszyfrować składy produktów spożywczych?
Dziękujemy za zaproszenie i współpracę Dyrekcji Szkoły Podstawowej nr 2 w Chełmie, Nauczycielom a Młodzieży za zaangażowanie i aktywność w zajęciach.