W dniu 17 marca 2024 r. studenci należący do Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu sekcji florystycznej uczestniczyli wraz z opiekunką koła prof. dr hab. Anną Kocirą w Ślubnym Pokazie Florystycznym na Rynku Elizówka. Pokaz prowadzili mistrzowie florystyki: Anna Smolińska i Maciej Krzus w towarzystwie dr hab. Elżbiety Pogroszewskiej, prof. UP. W kompozycjach florystycznych nie zabrakło tradycyjnych elementów i żywych kwiatów, m.in. róż, zawilców, storczyków w modnych kolorach beżowych, łososiowych, białych, różowych, ciemno fioletowych i niebieskich. Miłym zaskoczeniem dla uczestników pokazu były ozdoby panny młodej inspirowane sztuką, jak ozdobny kołnierz z piórami i kwiatami oraz stroiki na głowę. Dopełnieniem pokazu były propozycje dekoracji weselnych zaproponowane przez florystów.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
23 maj 2025
Stypendia Marszałka Województwa Lubelskiego – 13 wyróżnień dla studentów PANS w Chełmie!
Z dumą informujemy, że aż 13 studentek i studentów Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie otrzymało Stypendium Marszał...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
22 maj 2025
Międzynarodowe Seminarium Naukowe pt. „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w dietetyce i rolnictwie”
Międzynarodowe Seminarium Naukowe w PANS w Chełmie – nauka i praktyka w służbie nowoczesnego rolnictwa i dietetykiW dniach...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
22 maj 2025
Wizyta delegacji Podolskiego Narodowego Uniwersytetu z Kamieńca Podolskiego w Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie
W dniach 17–20 maja 2025 r. na zaproszenie JM Rektor PANS w Chełmie prof. ucz. dr Beaty Fałdy gościła w chełmskiej Akademii de...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
19 maj 2025
Międzynarodowe Seminarium Naukowe pn. „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w dietetyce i rolnictwie”
Serdecznie zapraszamy do udziału w Międzynarodowym Seminarium Naukowym „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w die...
czytaj dalej