30 listopada 2022 r w ramach współpracy Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie z Nadbużańskim Związkiem Pszczelarskim w Chełmie studenci. uczestniczyli w warsztatach zorganizowanych przez Centrum Edukacji Pszczelarstwa przy Nadbużańskim Związku Pszczelarzy w Chełmie. Warsztaty zostały przeprowadzone przez pracowników NZP i obejmowały część teoretyczną jak i praktyczną. Spotkanie miało na celu zapoznanie uczestników z produktami pszczelimi a także wzbogacenie wiedzy na temat roślin miododajnych a także pszczół i ich znaczenia w środowisku oraz sposobów ich ochrony. Ponadto uczestnicy mogli zapoznać się z produktami pszczelimi, a także wykonać z węzy świece. Przedsięwzięcie przyczyniło się do zwiększenia świadomości realnych problemów dotyczących pszczelarstwa oraz ukształtowania trwałych postaw ukierunkowanych na dbałość o środowisko naturalne, w którym żyje mały owad – pszczoła miodna.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
24 cze 2025
Studenci Rolnictwa na ćwiczeniach terenowych w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Bezku
Studenci Rolnictwa na ćwiczeniach terenowych w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Bezku9 czerwca 2025 r. studenci III ro...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
24 cze 2025
Studenci Dietetyki podczas ćwiczeń z przedmiotu Technologia produkcji potraw
Dietetyka „od kuchni” – praktyczne spojrzenie na zdrowe żywienieJak wygląda dietetyka „od kuchni”? Przekonali się o tym st...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
16 cze 2025
Szkolenie Państwowego Instytutu Badawczego w Poznaniu dla studentów PANS w Chełmie
W dniu 3 czerwca 2025 r. w Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie odbyło się szkolenie dla studentów kierunków Rolnict...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
13 cze 2025
IX Konferencja Naukowa z cyklu „Nauka i praktyka – rolnictwo różne spojrzenia”
IX Konferencja Naukowa z cyklu „Nauka i praktyka – rolnictwo różne spojrzenia” nt. Rolnictwo a globalne zmiany klimatu – zagro...
czytaj dalej