30 listopada 2022 r w ramach współpracy Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie z Nadbużańskim Związkiem Pszczelarskim w Chełmie studenci. uczestniczyli w warsztatach zorganizowanych przez Centrum Edukacji Pszczelarstwa przy Nadbużańskim Związku Pszczelarzy w Chełmie. Warsztaty zostały przeprowadzone przez pracowników NZP i obejmowały część teoretyczną jak i praktyczną. Spotkanie miało na celu zapoznanie uczestników z produktami pszczelimi a także wzbogacenie wiedzy na temat roślin miododajnych a także pszczół i ich znaczenia w środowisku oraz sposobów ich ochrony. Ponadto uczestnicy mogli zapoznać się z produktami pszczelimi, a także wykonać z węzy świece. Przedsięwzięcie przyczyniło się do zwiększenia świadomości realnych problemów dotyczących pszczelarstwa oraz ukształtowania trwałych postaw ukierunkowanych na dbałość o środowisko naturalne, w którym żyje mały owad – pszczoła miodna.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
18 lut 2025
Dietetycy w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej
12 lutego 2025 roku mgr Ewa Brodacz z Katedry Dietetyki ze studentami z Koła Naukowego Dietetyki i Żywienia Zbiorowego, działa...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
11 lut 2025
Warsztaty „JAK KUPOWAĆ, NIE MARNOWAĆ I BEZPIECZNIE GOSPODAROWAĆ ŻYWNOŚCIĄ?” z uczniami ZSCKR w Okszowie
5 lutego 2025 roku i pracownicy i studenci Katedry Dietetyki, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie PANS w Chełmie ...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Warsztaty chemiczne z uczniami ZSCKR w Siennicy Różanej
W dniu 28.01.2025 r. uczniowie II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolnic...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku na warsztatach w Pracowni Oceny Stanu Odżywienia
Studenci III roku kierunku Dietetyki i żywienia zbiorowego zdobyte umiejętności w ramach zajęć praktycznych z przedmiotu „Meto...
czytaj dalej