Godło Polski
wyszukiwarka zaawansowana
Wybierz obszar
Zgłoś błąd
wyślij formularz zgłoszeniowy

Aktualności

30 maja 2022
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie

Zdrowa żywność „ Od producenta do konsumenta”

W ramach współpracy Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie w marcu i kwietniu 2022 roku pracownicy Instytutu prowadzili zajęcia warsztatowe w szkołach ponadpodstawowych na temat ZDROWEJ ŻYWNOŚCI „OD PRODUCENTA DO KONSUMENTA”.

Celem warsztatów było zapoznanie młodzieży z najnowszymi trendami pozyskiwania zdrowej żywności. Ponadto w ramach spotkań przedstawiono młodzieży różne możliwości studiowania oraz poszerzania swojej wiedzy i umiejętności. Zajęcia cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczniów m.in. IV LO w Chełmie i ZSCKR w Siennicy.

Podobne aktualności