Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni - II edycja
projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Kontakt
ul. Pocztowa 54, p.210
tel. +48 82 562 06 02
Godziny pracy
Elżbieta Czmielewska
eczmielewska@panschelm.edu.plPiotr Łusiak
plusiak@panschelm.edu.plEwelina Michalska
emichalska@panschelm.edu.pl
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – ZADANIA PRAKTYCZNE
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – WIZYTY STUDYJNE
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – SPAWANIE METODĄ TIG
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – SPAWANIE METODĄ TIG II EDYCJA
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – SPAWANIE W OSŁONIE METODĄ MIG
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – SPAWANIE METODĄ MAG
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – PROGRAMOWANIE SIEMENS S7-1200
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – PROGRAMOWANIE SIEMENS S7-1200
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA – PODSTAWY PROGRAMOWANIA CNC
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA
PANS w Chełmie ogłasza nabór uzupełniający obejmujący
- – certyfikowany kurs sprawa metodą TIG
- – certyfikowany kurs na uprawnienia elektryczne do 1kV
- – wizyta studyjna
- – szkolenie z zakresu inteligencje zarządzanie budynkami
PLAKAT REKRUTACYJNY
PWSZ w Chełmie ogłasza nabór do udziału w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów kontynuujemy ZDALNĄ formę zajęć w ramach Akademii analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności. W google meet zostały utworzone kolejne spotkania:
Piątek 05.02.2021, godz. 10.00 – 12.15 (3h)
Piątek 12.02.2021, godz. 10.00 – 12.15 (3h)
W razie pytań prosimy o kontakt z dr inż Małgorzatą Stryjecką.
PWSZ w Chełmie ogłasza nabór UZUPEŁNIAJĄCY
do udziału w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja
Aby zakwalifikować się do udziału w projekcie należy:
wypełnić i złożyć formularz zgłoszeniowy wraz z załącznikami osobiście w BIURZE PROJEKTU (ul. Pocztowa 54, pokój 210, Budynek Rektoratu, I piętro).
Dokumenty dostępne do pobrania w zakładce Studenci – „REKRUTACJA” na stronie projektu http://pwsz.chelm.pl/www/index.php/pl/program-rozwojowy-inf. Dokumenty należy pobrać, wypełnić, wydrukować (w kolorze), podpisać I dostarczyć do Biura Projektu, codziennie w dni robocze, w godz. 8:00 – 15:30 lub wypełnić na miejscu.
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć w ramach Akademii analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności. W google meet zostały utworzone kolejne spotkania:
Czwartek 26.11.2020, godz. 10.00 – 13.30 (2h)
Piątek 27.11.2020, godz. 13.15 – 15.30 (3h).
W razie pytań prosimy o kontakt z dr inż Małgorzatą Stryjecką.
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć w ramach Akademii analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności. W google meet zostały utworzone kolejne spotkania:
Piątek 20.11.2020, godz. 13.00 – 16.00 (4h).
W razie pytań prosimy o kontakt z dr inż Małgorzatą Stryjecką.
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć w ramach Akademii analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności. W google meet zostały utworzone kolejne spotkania:
Piątek 13.11.2020, godz. 09.00 – 12.00 (4h).
W razie pytań prosimy o kontakt z dr inż Małgorzatą Stryjecką.
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć w ramach Akademii analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności. W google meet zostały utworzone kolejne spotkania:
Piątek 06.11.2020, godz. 13.15 – 15.30 (3h).
W razie pytań prosimy o kontakt z dr inż Małgorzatą Stryjecką.
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć w ramach Akademii analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności. W google meet zostały utworzone kolejne spotkania:
Czwartek 29.10.2020, godz. 10:00-13:00 (3h)
Piątek 30.10.2020, godz. 9:00-11:15 (4h).
W razie pytań prosimy o kontakt z dr inż Małgorzatą Stryjecką.
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć w ramach Akademii analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności. W google meet zostało utworzone pierwsze spotkanie:
Piątek 23.10.2020, godz. 10.00 – 13.45 (5h)
Powinni Państwo mieć te wydarzenia w swoich kalendarzach google, po zalogowaniu na swoje konto. Proszę to sprawdzić. Obowiązują konta, jakie mają Państwo założone ze strony Uczelni, czyli nazwiskonralbumu@student.pwszchelm.pl. Utworzono została nowa klasa (zajęcia) o nazwie „Akademia analizy środków spożywczych – bezpieczeństwo żywności” w google Classroom, gdzie dr inż Małgorzata Stryjecka będzie zamieszczała materiały i niezbędne pliki, z których będziecie Państwo korzystać w czasie trwania zajęć, prowadząc tym samym niezbędną dokumentację z zajęć.
Mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć warsztatowych ORACLE z zakresu programowania baz danych – moduł I oraz ORACLE z zakresu administrowania bazami danych – moduł II.
Harmonogram kursu:
MODUŁ I
- 11.07 8.30-15.30
- 12.07 8.30-16.00
- 23.07 8.30-15.30
MODUŁ II
- 14.07 8.30-15.30
- 24.07 8.30-15.30
- 30.07 8.30-15.30
- 31.07 8.30-15.30
Procedura szkolenia i egzaminu zdalnego:
- 1. Wypełnienie zgody na zajęcia w formie zdalnej oraz oświadczenia i odesłanie.
- 2. Szkolenie zdalne na platformię ZOOM (zaproszenie do udziału w szkoleniu otrzymają Państwo mailowo).
Dodatkowe szczegółowe informacje oraz dokumenty, przekazane zostaną na adresy mailowe wszystkich uczestników kursu.
mając na uwadze Państwa zdrowie i bezpieczeństwo, informujemy, że ze względu na panującą aktualnie pandemię koronawirusa oraz wynikające z niej formalne ograniczenia w zakresie przemieszczania się i bezpośrednich kontaktów wprowadzamy ZDALNĄ formę zajęć warsztatowych z podstaw programowania w języku JAVA SE (wg szkolenia JAVA SE 8 Fundamentals) .
Harmonogram kursu:
22.06 (9 h) 09.00-16.00 (w tym 15 min. przerwy)
23.06 (9 h) 09.00-16.00 (w tym 15 min. przerwy)
24.06 (9 h) 09.00-16.00 (w tym 15 min. przerwy)
25.06 (9 h) 09.00-16.00 (w tym 15 min. przerwy)
Procedura szkolenia i egzaminu zdalnego:
- Wypełnienie zgody na zajęcia w formie zdalnej oraz oświadczenia i odesłanie.
- Test wstępny – rozwiązanie testów, które zostaną wysłane mailowo. Każde pytanie zawiera jedną poprawną odpowiedź. Maksymalna liczba punktów – 20 pkt; wymagana do zdania egzaminu – 12 pkt. Czas na wykonanie testu – 15 min.
- Szkolenie zdalne na platformię ZOOM (zaproszenie do udziału w szkoleniu otrzymają Państwo mailowo).
- Test końcowy – rozwiązanie testów, które zostaną wysłane mailowo. Każde pytanie zawiera jedną poprawną odpowiedź. Maksymalna liczba punktów – 20 pkt; wymagana do zdania egzaminu – 12 pkt. Czas na wykonanie testu – 15 min.
- Dodatkowe szczegółowe informacje oraz dokumenty, przekazane zostaną na adresy mailowe wszystkich uczestników kursu.
PWSZ w Chełmie ogłasza nabór do udziału w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PWSZ w Chełmie ogłasza nabór UZUPEŁNIAJĄCY do udziału w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA
PWSZ w Chełmie ogłasza nabór do udziału w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
PWSZ w Chełmie ogłasza listę rankingową studentów w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
LISTA RANKINGOWA
PWSZ w Chełmie ogłasza nabór do udziału w projekcie „Kompleksowy Program Rozwoju Uczelni – II edycja”
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ
Program Operacyjny: Wiedza Edukacja Rozwój
Priorytet: III Szkolnictwo wyższe dla gospodarki i rozwoju
Działanie: 3.5 Kompleksowe programy szkół wyższych
Okres realizacji projektu: 2019-09-01 do: 2022-02-28
Wartość projektu: 7 139 775,38 zł
Cel projektu: Podniesienie kompetencji osób uczestniczących w edukacji na poziomie wyższym, odpowiadających potrzebom gospodarki, rynku pracy i społeczeństwa oraz wsparcia zmian organizacyjnych i podniesienia kompetencji kadr w systemie szkolnictwa wyższego.
O projekcie:
Realizacja projektu przyczyni się do podniesienia jakość kształcenia na Uczelni, w tym zwiększenie poziomu dostosowania do potrzeb rynkowych. Projekt obejmować będzie:
- podniesienie kompetencji studentów poprzez wyposażenie ich w kwalifikacje / kompetencje zawodowe, informatyczne, analityczne, komunikacyjne, w tym praca w grupie, w ramach certyfikowane kursów / szkoleń, zajęć warsztatowych, zadań praktycznych realizowane w formie projektowej oraz wizyt studyjnych u pracodawców,
- podniesienie kompetencji zarządczych kadr administracyjnych w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi i infrastrukturalnymi uczelni, finansami, kadrami, jakością, procesami biznesowymi oraz kompetencji dydaktycznych wykładowców,
- wdrożenie i rozbudowę Uczelnianego systemu informatycznego w zakresie bezpieczeństwa danych oraz inwentaryzacji i audytu infrastruktury informatycznej.
Grupa docelowa: Uczestnicy projektu będą mieli możliwość uzyskania liczących się na rynku krajowym i zagranicznym uprawnień, poświadczonych certyfikatami, świadectwami i zaświadczeniami, uznawanymi w danej branży. Wsparcie obejmuje studentów/studentki ostatnich semestrów studiów stacjonarnych I stopnia na kierunkach: Mechanika i budowa maszyn, Elektrotechnika, Matematyka (specjalności: Ekonomia matematyczna, Informatyka stosowana), Stosunki Międzynarodowe, Rolnictwo. W projekcie wezmą też udział pracowników administracyjni i dydaktyczni uczelni.
Wymagania projektu
Dla kierunku Mechanika i budowa maszyn
- Kurs spawania gazowego,
- Kurs spawania w osłonie gazów metodą MAG(Co2),
- Kurs spawania w osłonie gazów metodą MIG,
- Wizyty studyjne u pracodawcy,
- Kurs spawania w osłonie gazów metodą TIG,
- Kurs na uprawnienia elektryczne grupa G1 (napięcie do 1 kV),
- Zajęcia warsztatowe z podstawy programowania i obsługi tokarki CNC ze sterowaniem HEIDENHAIN MANUALPLUS 620,
- Zajęcia warsztatowe z podstawy programowania i obsługi 3-osiowej frezarki CNC ze sterowaniem HEIDENHAIN TNC 620,
- Zajęcia warsztatowe z podstawy programowania i obsługi tokarki CNC ze sterowaniem SIEMENS 840D,
- Zajęcia warsztatowe z podstawy programowania i obsługi 3-osiowej frezarki CNC ze sterowaniem SIEMENS 840D,
- Zajęcia warsztatowe z programowania sterowników logicznych SIEMENS SIMATIC S7-1200 w TIAPORTAL – kurs podstawowy,
- Zajęcia warsztatowe z programowania sterowników logicznych SIEMENS SIMATIC S7-1200 w TIAPORTAL – kurs zaawansowany,
- Zajęcia warsztatowe ze sterowników PLC w sieciach przemysłowych
Dla kierunku Matematyka (w obrębie dwóch specjalności)
- Zajęcia warsztatowe z podstaw programowania w języku JAVA SE (wg szkolenia JAVA SE 8 FUNDAMENTALS),
- Zajęcia warsztatowe ORACLE w zakresie programowania baz danych (moduł I),
- Zajęcia warsztatowe ORACLE w zakresie programowania baz danych (moduł II),
- Zajęcia projektowe badania statystyczne – zadania praktyczne;
Dla kierunku Stosunki Międzynarodowe
- Zajęcia projektowe badania statystyczne – zadania praktyczne
Dla kierunku Elektrotechnika
- Szkolenie w zakresie automatyki budynkowej,
- Zajęcia warsztatowe z programowania sterowników logicznych SIEMENS SIMATIC S7-1200 w TIAPORTAL – kurs podstawowy,
- Zajęcia warsztatowe z programowania sterowników logicznych SIEMENS SIMATIC S7-1200 w TIAPORTAL – kurs zaawansowany,
- Zajęcia warsztatowe ze sterowników PLC w sieciach przemysłowych;
Dla kierunku Rolnictwo
- Zajęcia warsztatowe Akademia analizy środków spożywczych. Bezpieczeństwo żywności,
- Zajęcia projektowe badania statystyczne – zadania praktyczne