Godło Polski
wyszukiwarka zaawansowana
Wybierz obszar
Zgłoś błąd
wyślij formularz zgłoszeniowy

Aktualności

19 maja 2025
Aktualności UczelniInstytut Nauk o Żywieniu Człowieka i RolnictwieInstytut Nauk Technicznych i Lotnictwa

Międzynarodowe Seminarium Naukowe pn. „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w dietetyce i rolnictwie”

Serdecznie zapraszamy do udziału w Międzynarodowym Seminarium Naukowym „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w dietetyce i rolnictwie”

 

19 maja 2025 r. (poniedziałek)
Pocztowa 54C,
sala 308

15.00–15.05  Rozpoczęcie seminarium i powitanie gości:
dr inż. Ewa Stamirowska-Krzaczek, Dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie, PANS w Chełmie

15.05-15.10   Uroczyste otwarcie seminarium:
JM Rektor PANS w Chełmie, prof. ucz. dr Beata Fałda
Dyrektor Biura Rektora PANS w Chełmie mgr Zygmunt Gardziński,

15.00–16.00  Wykłady plenarne:
Przewodniczący dr Natalia Iwanicka

15.10–15.20  Możliwości stosowania ekstraktu z Ecklonia maxima w uprawie soi,
prof. dr hab. inż. Anna Kocira, Katedra Rolnictwa, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie, PANS w Chełmie

15.20–15.30 Standardy bezpieczeństwa żywności: złudne poczucie ochrony czy realne wsparcie?
dr Klaudia Kałwa, Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie, PANS w Chełmie

15.30–15.40  Ocena jakości miodów z województwa lubelskiego
dr inż. Małgorzata Stryjecka, Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie, PANS w Chełmie

15.40-15.50  Bakteriofagi jako środki przeciwdrobnoustrojowe w medycynie weterynaryjnej oraz w bezpiecznym przechowywaniu i transporcie produktów pochodzenia zwierzęcego
dr nauk weterynaryjnych Yuliia Horiuk, docent Podolskiego Państwowego Uniwersytetu w Kamieńcu Podolskim.

15.50-16.00    Przerwa kawowa

16.00 -16.15   Dyskusja, podsumowanie seminarium.

 

Podobne aktualności