12 lutego 2025 roku mgr Ewa Brodacz z Katedry Dietetyki ze studentami z Koła Naukowego Dietetyki i Żywienia Zbiorowego, działającego w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie, Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie, przeprowadzili kolejne warsztaty z cyklu „Jak kupować, nie marnować i bezpiecznie gospodarować żywnością?”. Tym razem gościli w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej.
Podczas spotkania uczestnicy zapoznali się z praktycznymi wskazówkami dotyczącymi świadomych zakupów, optymalizacji wykorzystania zasobów żywnościowych i bezpiecznego gospodarowania produktami spożywczymi.
Interaktywna forma warsztatów sprzyjała otwartej dyskusji, a aktywne zaangażowanie uczniów pokazało rosnącą świadomość ekologicznej i odpowiedzialnym podejściu do codziennych wyborów żywieniowych.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za inspirujące spotkanie, które przyczyniło się do pogłębienia wiedzy oraz umiejętności praktycznych w zakresie zarządzania żywnością.