30 listopada 2022 r w ramach współpracy Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie z Nadbużańskim Związkiem Pszczelarskim w Chełmie studenci. uczestniczyli w warsztatach zorganizowanych przez Centrum Edukacji Pszczelarstwa przy Nadbużańskim Związku Pszczelarzy w Chełmie. Warsztaty zostały przeprowadzone przez pracowników NZP i obejmowały część teoretyczną jak i praktyczną. Spotkanie miało na celu zapoznanie uczestników z produktami pszczelimi a także wzbogacenie wiedzy na temat roślin miododajnych a także pszczół i ich znaczenia w środowisku oraz sposobów ich ochrony. Ponadto uczestnicy mogli zapoznać się z produktami pszczelimi, a także wykonać z węzy świece. Przedsięwzięcie przyczyniło się do zwiększenia świadomości realnych problemów dotyczących pszczelarstwa oraz ukształtowania trwałych postaw ukierunkowanych na dbałość o środowisko naturalne, w którym żyje mały owad – pszczoła miodna.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 lip 2025
Studenci Koła Naukowego Agrobiznesu sekcji florystycznej w Domu Dziecka
W dniu 17 lipca studenci z sekcji florystycznej Koła Naukowego Agrobiznesu Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie, pod...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
17 lip 2025
Studenci i wykładowcy PANS w Chełmie na Słowackim Uniwersytecie Rolniczym w Nitrze w ramach Erasmus+
W dniach 30 czerwca – 4 lipca 2025 r. nauczyciele akademiccy oraz studenci kierunków: Dietetyka i żywienie zbiorowe, Rolnictwo...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
02 lip 2025
Warsztaty z gospodarki odpadami dla uczniów ZSBiG w Chełmie
W ramach projektu „Czas na zawodowców” pracownicy Katedry Rolnictwa dr inż. Jacek Cymerman i dr Natalia Iwanicka przeprowadzil...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
24 cze 2025
Studenci Rolnictwa na ćwiczeniach terenowych w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Bezku
Studenci Rolnictwa na ćwiczeniach terenowych w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Bezku9 czerwca 2025 r. studenci III ro...
czytaj dalej