Godło Polski
wyszukiwarka zaawansowana
Wybierz obszar
Zgłoś błąd
wyślij formularz zgłoszeniowy

Rolnictwo Tytuł zawodowy: inżynier

Czas trwania
studia 3,5 letnie
Plan zajęć dostosowany także do osób pracujących

Wiedza i umiejętności

  • Umiejętności praktyczne z zakresu działalności gospodarstwa rolnego oraz przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego
  • Wszechstronna wiedza związana z nowoczesnymi technologiami produkcji rolniczej, agrobiznesu, ekonomii, prawa, organizacji i ekonomiki rolnictwa oraz towaroznawstwa i zarządzania jakością
  • Specjalistyczna wiedza z zakresu żywienia człowieka, gastronomii oraz obsługi ruchu turystycznego
  • Umiejętność pozyskiwania środków z Funduszy UE

Możliwości zatrudnienia

  • Menedżerowie w kierowaniu gospodarstwami, firmami handlowymi i usługowymi
  • Pracownicy przemysłu rolnego i spożywczego
  • Specjaliści w zakresie żywienia zbiorowego oraz dystrybucji i handlu żywnością
  • Pracownicy w placówkach kontroli jakości i laboratoriach analizy żywności
  • Stanowiska pracy związane z eksploatacją środków technicznych stosowanych w rolnictwie
  • Doradcy w instytucjach i organizacjach zajmujących się obsługą rolnictwa, ochroną środowiska, pracownicy urzędów celnych, itd.
  • Prowadzenie własnej działalności gospodarczej

Rolnictwo

Żywienie człowieka i organizacja wypoczynku

czytaj dalej

Agrobiznes

czytaj dalej

Agroturystyka

czytaj dalej

Mechanizacja rolnictwa

czytaj dalej

Towaroznawstwo produktów i surowców rolniczych

czytaj dalej