Wiedza i umiejętności
- Umiejętności praktyczne z zakresu działalności gospodarstwa rolnego oraz przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego
- Wszechstronna wiedza związana z nowoczesnymi technologiami produkcji rolniczej, agrobiznesu, ekonomii, prawa, organizacji i ekonomiki rolnictwa oraz towaroznawstwa i zarządzania jakością
- Specjalistyczna wiedza z zakresu żywienia człowieka, gastronomii oraz obsługi ruchu turystycznego
- Umiejętność pozyskiwania środków z Funduszy UE
Możliwości zatrudnienia
- Menedżerowie w kierowaniu gospodarstwami, firmami handlowymi i usługowymi
- Pracownicy przemysłu rolnego i spożywczego
- Specjaliści w zakresie żywienia zbiorowego oraz dystrybucji i handlu żywnością
- Pracownicy w placówkach kontroli jakości i laboratoriach analizy żywności
- Stanowiska pracy związane z eksploatacją środków technicznych stosowanych w rolnictwie
- Doradcy w instytucjach i organizacjach zajmujących się obsługą rolnictwa, ochroną środowiska, pracownicy urzędów celnych, itd.
- Prowadzenie własnej działalności gospodarczej