Jubileuszowa Wystawa Zwierząt Hodowlanych, Maszyn i Urządzeń Rolniczych w Sitnie k. Zamościa. Na stoiskach licznie prezentowały się firmy produkujące, jak również zajmujące się dystrybucją i sprzedażą maszyn i urządzeń rolniczych. Ponad 180 hodowców prezentowało rasy zwierząt hodowlanych, jak rasa świń rodzima puławska. Prezentowane championy wzbudziły duży podziw i zainteresowanie wśród osób zwiedzających. Dużym zainteresowaniem cieszyły się hale z drobiem, gdzie zaprezentowano 149 sztuk drobiu użytkowego, 700 gołębi i 350 sztuk drobiu ozdobnego. Ta impreza jest odzwierciedleniem tego, co się dzieje w obszarze rolnictwa w regionie Lubelszczyzny. Jest atrakcyjną dla dużego grona odbiorców, począwszy od rolników, instytucji edukacyjnych i firm obsługujących rolnictwo. Nasza Uczelnia po raz kolejny czynnie uczestniczyła na swoim stoisku promocyjnym prezentując ofertę edukacyjną. Stoisko PWSZ w Chełmie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem dzięki dużemu zaangażowaniu studentów i pracowników Instytutu Nauk Rolniczych na czele z Panią Dyrektor Instytutu dr inż. Ewa Stamirowską-Krzaczek oraz Działu Promocji PWSZ w Chełmie.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Warsztaty chemiczne z uczniami ZSCKR w Siennicy Różanej
W dniu 28.01.2025 r. uczniowie II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolnic...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku na warsztatach w Pracowni Oceny Stanu Odżywienia
Studenci III roku kierunku Dietetyki i żywienia zbiorowego zdobyte umiejętności w ramach zajęć praktycznych z przedmiotu „Meto...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Warsztaty dla uczniów z ZSCKR w Okszowie
Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Okszowie wzięli udział ...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Zajęcia praktyczne w Pracowni Oceny Stanu Odżywienia
Studenci III roku kierunku Dietetyka i żywienie zbiorowe w ramach przedmiotu „Metody oceny stanu odżywienia" realizowali prakt...
czytaj dalej