Studenci należący do sekcji florystycznej Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu zorganizowali w dniach 24-25 października 2016 r. wystawę kompozycji wykonanych na Wszystkich Świętych. Kompozycje zawierały elementy tradycyjne np. gałęzie igliwia (świerku, żywotnika, jałowca) i mahonii ozdobione suszonym materiałem roślinnym tj. kwiatami, liśćmi, owocami, korą, mchem oraz barwnymi, sztucznymi kwiatami. Dzięki pracy studentów obok tradycyjnych kompozycji powstały krzyże wykonane z naturalnych materiałów roślinnych tj. gałęzi, kory, pędów z drobnymi owocami, suszonych kwiatów i liści przyozdobionych kolorową siatką z rafii.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
16 kwi 2025
Uroczyste wręczenie nagród w Konkursie „Jedz zdrowo z cukrzycą”
14 kwietnia 2025 r. odbyło się uroczyste wręczenie nagród w szóstej edycji Konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu pod hasłem „Je...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
14 kwi 2025
Food Shim-Pol Day – najnowsze rozwiązania w analizie żywności
7 kwietnia 2025 r pracownicy Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie u...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
07 kwi 2025
Konkurs wiedzy pn. „Pszczoła w środowisku naturalnym i życiu człowieka”
2 kwietnia 2025 roku z okazji zbliżającego się XXV Nadbużańskiego Święta Pszczoły odbył się Konkurs wiedzy pn. „Pszczoła w śro...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
01 kwi 2025
Warsztaty chemiczne w Katedrze Dietetyki
31 marca 2025 r. uczniowie I klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego ...
czytaj dalej