W dniu 13 listopada br. członkowie Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu sekcji florystycznej uczestniczyli w pokazie florystycznym pt. „Świąteczny sen”, który prowadzili floryści Agnieszka Nożewska i Monika Szalast. Na pokazie zaprezentowano kompozycje bożonarodzeniowe, w których wykorzystano gałęzie sosny wejmutki, żywotnika, jodły koreańskiej, bluszczu, czy bukszpanu przyozdobione kwiatostanami poinsecji (gwiazdy betlejemskiej), falenopsisu, róży, anturium i gerbery. W pracach wykorzystywano też mech, szyszki i sztuczne ozdoby tj. bombki, świece, aniołki i aksamitne wstążki. Studenci zapoznali się z nowymi technikami tworzenia kompozycji i poznali najnowsze florystyczne trendy. Zdobyta wiedza będzie wykorzystana przy tworzeniu kompozycji na wystawę bożonarodzeniową.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
23 maj 2025
Stypendia Marszałka Województwa Lubelskiego – 13 wyróżnień dla studentów PANS w Chełmie!
Z dumą informujemy, że aż 13 studentek i studentów Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie otrzymało Stypendium Marszał...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
22 maj 2025
Międzynarodowe Seminarium Naukowe pt. „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w dietetyce i rolnictwie”
Międzynarodowe Seminarium Naukowe w PANS w Chełmie – nauka i praktyka w służbie nowoczesnego rolnictwa i dietetykiW dniach...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
22 maj 2025
Wizyta delegacji Podolskiego Narodowego Uniwersytetu z Kamieńca Podolskiego w Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie
W dniach 17–20 maja 2025 r. na zaproszenie JM Rektor PANS w Chełmie prof. ucz. dr Beaty Fałdy gościła w chełmskiej Akademii de...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
19 maj 2025
Międzynarodowe Seminarium Naukowe pn. „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w dietetyce i rolnictwie”
Serdecznie zapraszamy do udziału w Międzynarodowym Seminarium Naukowym „Wykorzystanie nowoczesnych technik i technologii w die...
czytaj dalej