Dzięki twórczej pracy studentów należących do sekcji florystycznej Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu powstały prace florystyczne prezentowane na wystawie kompozycji bożonarodzeniowych. Wśród tradycyjnych kompozycji zrobionych z żywego igliwia (gałązki świerku, tuji, cisu, sosny) pojawiły się stroiki wykonane z barwnej siatki z rafii ozdobione kolorowymi bombkami. W szklanych naczyniach powstały kompozycje z wykorzystaniem gałązek świerku, sosny, bombek, wstążek i świec. Naturalistyczne kompozycje m.in. choinki zrobiono z grubych gałęzi drzew iglastych, mchu, szyszek, strąków glediczji, suszonych plastrów pomarańczy i kory cynamonu. Studenci wykonali też smaczne pierniki ozdobione kolorowym lukrem.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
16 kwi 2024
Nominacja profesorska dla prof. dr hab. inż. Anny Kociry
Miło nam poinformować, że decyzją Prezydenta RP Andrzeja Dudy z dnia 29 lutego 2024 r., prof. dr hab. inż. Anna Kocira (Katedra Rolnictwa, ...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
09 kwi 2024
Konkurs Wiedzy pn. „Pszczoła w środowisku naturalnym i życiu człowieka”
Nadbużański Związek Pszczelarzy w Chełmie i Państwowa Akademia Nauk Stosowanych w Chełmie serdecznie zapraszają do udziału w XXIV Kon...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
27 mar 2024
Wręczenie nagród w Konkursie o zdrowym odżywianiu
18 marca 2024 odbyło się uroczyste wręczenie nagród w piątej edycji „Konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu”, zorganizowanego i przepr...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
22 mar 2024
Studenckie Koło Naukowe Agrobiznesu na Targach Ślubnych w Elizówce
W dniu 17 marca 2024 r. studenci należący do Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu sekcji florystycznej uczestniczyli wraz z opieku...
czytaj dalej