30 marca, odbyły się kolejne Drzwi Otwarte w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Chełmie. Studenci oraz pracownicy uczelni opowiedzieli o studiach, perspektywach i praktykach zawodowych oraz wyjazdach zagranicznych.
Kandydaci na studia mieli również możliwość nawiązania bezpośredniego kontaktu ze studentami różnych kierunków oraz obejrzenia bazy naukowo-dydaktycznej.
Poszczególne Instytuty PWSZ w Chełmie prezentowały swoją ofertę na specjalnie przygotowanych stoiskach. Instytut Nauk Technicznych i Lotnictwa przygotował specjalne pokazy i prezentacje w Centrum Studiów Inżynierskich w Depułtyczach Królewskich, natomiast Instytut Nauk Medycznych w swojej bazie laboratoriów. Pozostałe Instytuty zaprezentowały swoja ofertę w budynku dydaktycznym przy ul. Pocztowej.
Nasza Uczelnię, tradycyjnie jak każdego roku, odwiedziła młodzież z terenu całego województwa lubelskiego. Nie zabrakło również gości z innych części Polski, dla których PWSZ w Chełmie, jest miejscem, gdzie chcą złożyć dokumenty na studia w pierwszej kolejności. Cieszy również fakt, iż co roku liczba odwiedzających jest coraz większa. Świadczy to bez wątpienia o atrakcyjności i rozpoznawalności Uczelni na arenie ogólnopolskiej.
Aktualności
Podobne aktualności
Aktualności
17 kwi 2025
Bezpieczeństwo wewnętrzne podczas DRZWI OTWARTYCH
W ramach Drzwi Otwartych wykładowczynie kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne dr Emilia Ordyniec oraz mgr Karolina Brysiak-Baran ...
czytaj dalej
Aktualności
16 kwi 2025
Gratulacje dla Rafała Kowalika – stypendysty Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego
Rafał Kowalik, student II roku kierunku Mechanika i Budowa Maszyn (specjalność Inżynieria Lotnicza) realizowanego w Instytucie...
czytaj dalej
Aktualności
16 kwi 2025
XIX Konkurs Matematyczny im. Samuela Chróścikowskiego
9 kwietnia 2025 roku w Instytucie Matematyki i Informatyki Państwowej Akademii Nauk Stosowa...
czytaj dalej
Aktualności
16 kwi 2025
Uroczyste wręczenie nagród w Konkursie „Jedz zdrowo z cukrzycą”
14 kwietnia 2025 r. odbyło się uroczyste wręczenie nagród w szóstej edycji Konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu pod hasłem „Je...
czytaj dalej