Dzięki twórczej pracy studentów należących do sekcji florystycznej Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu powstały prace florystyczne prezentowane na wystawie kompozycji bożonarodzeniowych. Wśród tradycyjnych kompozycji zrobionych z żywego igliwia (gałązki świerku, tuji, cisu, sosny) pojawiły się stroiki wykonane z barwnej siatki z rafii ozdobione kolorowymi bombkami. W szklanych naczyniach powstały kompozycje z wykorzystaniem gałązek świerku, sosny, bombek, wstążek i świec. Naturalistyczne kompozycje m.in. choinki zrobiono z grubych gałęzi drzew iglastych, mchu, szyszek, strąków glediczji, suszonych plastrów pomarańczy i kory cynamonu. Studenci wykonali też smaczne pierniki ozdobione kolorowym lukrem.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
06 mar 2023
Wykłady o bezpieczeństwie i higienie pracy
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych st...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
06 mar 2023
Rozstrzygnięcie Konkursu o Zdrowym Odżywianiu
6 marca 2023 r. w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Nauk Stoso...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
05 mar 2023
Wizyta w Szkole Podstawowej Nr 2 w Chełmie
1 marca 2023 r. studenci II roku kierunku Dietetyka i żywienie zbiorowe wraz z Panią mgr Justyną S...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
20 lut 2023
Konkurs wiedzy o zdrowym odżywianiu – Edycja IV
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie ...
czytaj dalej