Dzięki twórczej pracy studentów należących do sekcji florystycznej Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu powstały prace florystyczne prezentowane na wystawie kompozycji bożonarodzeniowych. Wśród tradycyjnych kompozycji zrobionych z żywego igliwia (gałązki świerku, tuji, cisu, sosny) pojawiły się stroiki wykonane z barwnej siatki z rafii ozdobione kolorowymi bombkami. W szklanych naczyniach powstały kompozycje z wykorzystaniem gałązek świerku, sosny, bombek, wstążek i świec. Naturalistyczne kompozycje m.in. choinki zrobiono z grubych gałęzi drzew iglastych, mchu, szyszek, strąków glediczji, suszonych plastrów pomarańczy i kory cynamonu. Studenci wykonali też smaczne pierniki ozdobione kolorowym lukrem.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
24 cze 2025
Studenci Rolnictwa na ćwiczeniach terenowych w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Bezku
Studenci Rolnictwa na ćwiczeniach terenowych w Stacji Doświadczalnej Oceny Odmian w Bezku9 czerwca 2025 r. studenci III ro...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
24 cze 2025
Studenci Dietetyki podczas ćwiczeń z przedmiotu Technologia produkcji potraw
Dietetyka „od kuchni” – praktyczne spojrzenie na zdrowe żywienieJak wygląda dietetyka „od kuchni”? Przekonali się o tym st...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
16 cze 2025
Szkolenie Państwowego Instytutu Badawczego w Poznaniu dla studentów PANS w Chełmie
W dniu 3 czerwca 2025 r. w Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie odbyło się szkolenie dla studentów kierunków Rolnict...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
13 cze 2025
IX Konferencja Naukowa z cyklu „Nauka i praktyka – rolnictwo różne spojrzenia”
IX Konferencja Naukowa z cyklu „Nauka i praktyka – rolnictwo różne spojrzenia” nt. Rolnictwo a globalne zmiany klimatu – zagro...
czytaj dalej