Dzięki twórczej pracy studentów należących do sekcji florystycznej Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu powstały prace florystyczne prezentowane na wystawie kompozycji bożonarodzeniowych. Wśród tradycyjnych kompozycji zrobionych z żywego igliwia (gałązki świerku, tuji, cisu, sosny) pojawiły się stroiki wykonane z barwnej siatki z rafii ozdobione kolorowymi bombkami. W szklanych naczyniach powstały kompozycje z wykorzystaniem gałązek świerku, sosny, bombek, wstążek i świec. Naturalistyczne kompozycje m.in. choinki zrobiono z grubych gałęzi drzew iglastych, mchu, szyszek, strąków glediczji, suszonych plastrów pomarańczy i kory cynamonu. Studenci wykonali też smaczne pierniki ozdobione kolorowym lukrem.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
21 lis 2024
I Konferencja Naukowo- Szkoleniowa „Integracja dla zdrowia- efektywność zespołu interdyscyplinarnego”
...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
06 lis 2024
I Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Integracja dla zdrowia-Efektywność zespołu interdyscyplinarnego”
Serdecznie zachęcamy do udziału w I Konferencji Naukowo-Szkoleniowej pt. „Integracja dla zdrowia - Efektywność zespołu interdy...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
06 wrz 2024
I Konferencja Naukowo-Szkoleniowa „Integracja dla zdrowia-Efektywność zespołu interdyscyplinarnego”
Serdecznie zachęcamy do udziału w I Konferencji Naukowo-Szkoleniowej pt. „Integracja dla zdrowia - Efektywność zespołu interdy...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
25 lip 2024
Wizyta w ramach ERASMUS+ na Łotwie
W dniach 10-14 czerwca 2024 r. dr n. biol. Agnieszka Michalska z Katedry Dietetyki, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Roln...
czytaj dalej