Dzięki twórczej pracy studentów należących do sekcji florystycznej Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu powstały prace florystyczne prezentowane na wystawie kompozycji bożonarodzeniowych. Wśród tradycyjnych kompozycji zrobionych z żywego igliwia (gałązki świerku, tuji, cisu, sosny) pojawiły się stroiki wykonane z barwnej siatki z rafii ozdobione kolorowymi bombkami. W szklanych naczyniach powstały kompozycje z wykorzystaniem gałązek świerku, sosny, bombek, wstążek i świec. Naturalistyczne kompozycje m.in. choinki zrobiono z grubych gałęzi drzew iglastych, mchu, szyszek, strąków glediczji, suszonych plastrów pomarańczy i kory cynamonu. Studenci wykonali też smaczne pierniki ozdobione kolorowym lukrem.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
16 kwi 2025
Uroczyste wręczenie nagród w Konkursie „Jedz zdrowo z cukrzycą”
14 kwietnia 2025 r. odbyło się uroczyste wręczenie nagród w szóstej edycji Konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu pod hasłem „Je...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
14 kwi 2025
Food Shim-Pol Day – najnowsze rozwiązania w analizie żywności
7 kwietnia 2025 r pracownicy Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Chełmie u...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
07 kwi 2025
Konkurs wiedzy pn. „Pszczoła w środowisku naturalnym i życiu człowieka”
2 kwietnia 2025 roku z okazji zbliżającego się XXV Nadbużańskiego Święta Pszczoły odbył się Konkurs wiedzy pn. „Pszczoła w śro...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
01 kwi 2025
Warsztaty chemiczne w Katedrze Dietetyki
31 marca 2025 r. uczniowie I klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego ...
czytaj dalej