Dzięki twórczej pracy studentów należących do sekcji florystycznej Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu powstały prace florystyczne prezentowane na wystawie kompozycji bożonarodzeniowych. Wśród tradycyjnych kompozycji zrobionych z żywego igliwia (gałązki świerku, tuji, cisu, sosny) pojawiły się stroiki wykonane z barwnej siatki z rafii ozdobione kolorowymi bombkami. W szklanych naczyniach powstały kompozycje z wykorzystaniem gałązek świerku, sosny, bombek, wstążek i świec. Naturalistyczne kompozycje m.in. choinki zrobiono z grubych gałęzi drzew iglastych, mchu, szyszek, strąków glediczji, suszonych plastrów pomarańczy i kory cynamonu. Studenci wykonali też smaczne pierniki ozdobione kolorowym lukrem.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
18 lut 2025
Dietetycy w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej
12 lutego 2025 roku mgr Ewa Brodacz z Katedry Dietetyki ze studentami z Koła Naukowego Dietetyki i Żywienia Zbiorowego, działa...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
11 lut 2025
Warsztaty „JAK KUPOWAĆ, NIE MARNOWAĆ I BEZPIECZNIE GOSPODAROWAĆ ŻYWNOŚCIĄ?” z uczniami ZSCKR w Okszowie
5 lutego 2025 roku i pracownicy i studenci Katedry Dietetyki, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie PANS w Chełmie ...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Warsztaty chemiczne z uczniami ZSCKR w Siennicy Różanej
W dniu 28.01.2025 r. uczniowie II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolnic...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku na warsztatach w Pracowni Oceny Stanu Odżywienia
Studenci III roku kierunku Dietetyki i żywienia zbiorowego zdobyte umiejętności w ramach zajęć praktycznych z przedmiotu „Meto...
czytaj dalej