5-7 lipca 2019 roku odbyła się XXXIII wystawa Zwierząt Hodowlanych, Maszyn i Urządzeń Rolniczych w Sitnie. W trakcie targów można było podziwiać różne gatunki roślin ozdobnych oraz zwierząt m.in. bydło mleczne, konie, kozy, owce oraz drób, a także zapoznać się z ofertami firm branży rolniczej. Podczas targów nie mogło zabraknąć stoiska Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie, która mogła zaprezentować swoją szeroką ofertę edukacyjną, a szczególnie kierunek ROLNICTWO. W ofercie PWSZ w Chełmie nie brakuje kierunku kształcącego przyszłych rolników i osób związanych z tą branżą w zakresie towaroznawstwa, agroturystyki, agrobiznesu, żywienia człowieka i organizacji wypoczynku oraz mechanizacji rolnictwa. Dzięki dużemu zainteresowaniu naszym stoiskiem, mogliśmy się pokazać z jak najlepszej strony oraz nawiązać nowe kontakty i oferty ciekawej współpracy. Podczas dwóch dni prezentacji Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie Dział promocji wsparli pani dr inż. Ewa Staromirowska-Krzaczek, dr inż. Jacek Cymerman oraz studentki i studenci kierunku Rolnictwo.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
27 mar 2024
Wręczenie nagród w Konkursie o zdrowym odżywianiu
18 marca 2024 odbyło się uroczyste wręczenie nagród w piątej edycji „Konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu”, zorganizowanego i przepr...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
22 mar 2024
Studenckie Koło Naukowe Agrobiznesu na Targach Ślubnych w Elizówce
W dniu 17 marca 2024 r. studenci należący do Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu sekcji florystycznej uczestniczyli wraz z opieku...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
21 mar 2024
Zapraszamy na Wystawę Kompozycji Wielkanocnych
Studenckie Koło Naukowe Agrobiznesu Sekcja Florystyczna serdecznie zaprasza 25 marca 2024 r. w godz. 10.00 - 13.00 na Wystawę Kompozy...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
21 mar 2024
Wyniki konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu – Edycja V
18 marca 2024 roku został zorganizowany i przeprowadzony przez Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Na...
czytaj dalej