5-7 lipca 2019 roku odbyła się XXXIII wystawa Zwierząt Hodowlanych, Maszyn i Urządzeń Rolniczych w Sitnie. W trakcie targów można było podziwiać różne gatunki roślin ozdobnych oraz zwierząt m.in. bydło mleczne, konie, kozy, owce oraz drób, a także zapoznać się z ofertami firm branży rolniczej. Podczas targów nie mogło zabraknąć stoiska Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie, która mogła zaprezentować swoją szeroką ofertę edukacyjną, a szczególnie kierunek ROLNICTWO. W ofercie PWSZ w Chełmie nie brakuje kierunku kształcącego przyszłych rolników i osób związanych z tą branżą w zakresie towaroznawstwa, agroturystyki, agrobiznesu, żywienia człowieka i organizacji wypoczynku oraz mechanizacji rolnictwa. Dzięki dużemu zainteresowaniu naszym stoiskiem, mogliśmy się pokazać z jak najlepszej strony oraz nawiązać nowe kontakty i oferty ciekawej współpracy. Podczas dwóch dni prezentacji Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie Dział promocji wsparli pani dr inż. Ewa Staromirowska-Krzaczek, dr inż. Jacek Cymerman oraz studentki i studenci kierunku Rolnictwo.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Warsztaty chemiczne z uczniami ZSCKR w Siennicy Różanej
W dniu 28.01.2025 r. uczniowie II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolnic...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku na warsztatach w Pracowni Oceny Stanu Odżywienia
Studenci III roku kierunku Dietetyki i żywienia zbiorowego zdobyte umiejętności w ramach zajęć praktycznych z przedmiotu „Meto...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Warsztaty dla uczniów z ZSCKR w Okszowie
Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Okszowie wzięli udział ...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Zajęcia praktyczne w Pracowni Oceny Stanu Odżywienia
Studenci III roku kierunku Dietetyka i żywienie zbiorowe w ramach przedmiotu „Metody oceny stanu odżywienia" realizowali prakt...
czytaj dalej