11 marca br. prof. PWSZ w Chełmie, dr hab. inż. Arkadiusz Tofil Rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie podpisał Porozumienie o współpracy z Zespołem Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej reprezentowanym przez Dyrektora szkoły mgr Stanisława Buka. Obie strony zadeklarowały współpracę, która będzie realizowana poprzez współdziałanie w zakresie dydaktyki oraz doskonalenia bazy dydaktycznej, realizację wspólnych przedsięwzięć przez uczniów i studentów, umożliwienie uczestnictwa w sesjach naukowych, wykładach otwartych i innych spotkaniach cyklicznych oraz udziału w kołach naukowych prowadzonych przez PWSZ w Chełmie. Istotnym elementem zawartym w Porozumieniu jest promowanie wśród uczniów ważności i przydatności dalszej edukacji, w tym np. podejmowania studiów na kierunku ROLNICTWO.
Współpraca zaowocuje na pewno promowaniem wśród młodych ludzi idei zdobywania wiedzy, nowych umiejętności i uważnego kształtowania swojej drogi zawodowej.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
27 mar 2024
Wręczenie nagród w Konkursie o zdrowym odżywianiu
18 marca 2024 odbyło się uroczyste wręczenie nagród w piątej edycji „Konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu”, zorganizowanego i przepr...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
22 mar 2024
Studenckie Koło Naukowe Agrobiznesu na Targach Ślubnych w Elizówce
W dniu 17 marca 2024 r. studenci należący do Studenckiego Koła Naukowego Agrobiznesu sekcji florystycznej uczestniczyli wraz z opieku...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
21 mar 2024
Zapraszamy na Wystawę Kompozycji Wielkanocnych
Studenckie Koło Naukowe Agrobiznesu Sekcja Florystyczna serdecznie zaprasza 25 marca 2024 r. w godz. 10.00 - 13.00 na Wystawę Kompozy...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
21 mar 2024
Wyniki konkursu wiedzy o zdrowym odżywianiu – Edycja V
18 marca 2024 roku został zorganizowany i przeprowadzony przez Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie Państwowej Akademii Na...
czytaj dalej