11 marca br. prof. PWSZ w Chełmie, dr hab. inż. Arkadiusz Tofil Rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Chełmie podpisał Porozumienie o współpracy z Zespołem Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej reprezentowanym przez Dyrektora szkoły mgr Stanisława Buka. Obie strony zadeklarowały współpracę, która będzie realizowana poprzez współdziałanie w zakresie dydaktyki oraz doskonalenia bazy dydaktycznej, realizację wspólnych przedsięwzięć przez uczniów i studentów, umożliwienie uczestnictwa w sesjach naukowych, wykładach otwartych i innych spotkaniach cyklicznych oraz udziału w kołach naukowych prowadzonych przez PWSZ w Chełmie. Istotnym elementem zawartym w Porozumieniu jest promowanie wśród uczniów ważności i przydatności dalszej edukacji, w tym np. podejmowania studiów na kierunku ROLNICTWO.
Współpraca zaowocuje na pewno promowaniem wśród młodych ludzi idei zdobywania wiedzy, nowych umiejętności i uważnego kształtowania swojej drogi zawodowej.
Aktualności
Podobne aktualności
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
18 lut 2025
Dietetycy w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Siennicy Różanej
12 lutego 2025 roku mgr Ewa Brodacz z Katedry Dietetyki ze studentami z Koła Naukowego Dietetyki i Żywienia Zbiorowego, działa...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
11 lut 2025
Warsztaty „JAK KUPOWAĆ, NIE MARNOWAĆ I BEZPIECZNIE GOSPODAROWAĆ ŻYWNOŚCIĄ?” z uczniami ZSCKR w Okszowie
5 lutego 2025 roku i pracownicy i studenci Katedry Dietetyki, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie PANS w Chełmie ...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Warsztaty chemiczne z uczniami ZSCKR w Siennicy Różanej
W dniu 28.01.2025 r. uczniowie II klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolnic...
czytaj dalej
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka i Rolnictwie
29 sty 2025
Studenci Uniwersytetu Trzeciego Wieku na warsztatach w Pracowni Oceny Stanu Odżywienia
Studenci III roku kierunku Dietetyki i żywienia zbiorowego zdobyte umiejętności w ramach zajęć praktycznych z przedmiotu „Meto...
czytaj dalej