Godło Polski
wyszukiwarka zaawansowana
Wybierz obszar
Zgłoś błąd
wyślij formularz zgłoszeniowy

Aktualności

21 marca 2017
AktualnościInstytut Nauk Medycznych

09 kwietnia 2015 r.,  godzina 10.00

Budynek PWSZ w Chełmie ul. Wojsławicka 8b,  Aula 007

Program  Konferencji:

10.00 -12.00 Cześć I

  • Otwarcie konferencji
  • Wykłady
  • Światowy Dzień Zdrowia 2015 – mgr Alicja Bork
  • Mleko i jego właściwości prozdrowotne – dr inż. Małgorzata Stryjecka
  • Zioła w codziennej diecie – dr inż. Jacek Cymerman
  • Wpływ odżywiania na stan skóry, włosów i paznokci – mgr Agnieszka Czerwińska
  • Zasady żywienia osób starszych- dr hab. Mariusz Wysokiński
  • Warzywa w wybranych schorzeniach – mgr inż. Justyna Siwiela-Tomaszczyk

12.00 – 13.00 Cześć II

  • Pokazy „Chemia w kuchni” – studenckie Koło Naukowe Biologiczno – Rolnicze PWSZ Chełm
  • Porady żywienie w cukrzycy – dr Ewa Kostrzewa-Zabłocka
  • Porady kosmetologiczne – uczniowie MSZ w Chełmie
  • Pomiar ciśnienia tętniczego krwi i tkanki tłuszczowej – studenci PWSZ w Chełmie i uczniowie MSZ w Chełmie
  • Warsztat kulinarny – uczniowie ZSGiH w Chełmie

ORGANIZATORZY:

  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Chełmie
    • Instytut Nauk Rolniczych
    • Instytut Nauk Medycznych
  • Medyczne Studium Zawodowe im. Władysławy Szoc w Chełmie
  • Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Chełmie
  • Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie

 

WSPÓŁORGANIZATORZY:

  • Spółdzielnia Mleczarska Bieluch w Chełmie
  • Pszczelarstwo Pan Janusz Koziński Dubienka

Podobne aktualności