09 kwietnia 2015 r., godzina 10.00
Budynek PWSZ w Chełmie ul. Wojsławicka 8b, Aula 007
Program Konferencji:
10.00 -12.00 Cześć I
- Otwarcie konferencji
- Wykłady
- Światowy Dzień Zdrowia 2015 – mgr Alicja Bork
- Mleko i jego właściwości prozdrowotne – dr inż. Małgorzata Stryjecka
- Zioła w codziennej diecie – dr inż. Jacek Cymerman
- Wpływ odżywiania na stan skóry, włosów i paznokci – mgr Agnieszka Czerwińska
- Zasady żywienia osób starszych- dr hab. Mariusz Wysokiński
- Warzywa w wybranych schorzeniach – mgr inż. Justyna Siwiela-Tomaszczyk
12.00 – 13.00 Cześć II
- Pokazy „Chemia w kuchni” – studenckie Koło Naukowe Biologiczno – Rolnicze PWSZ Chełm
- Porady żywienie w cukrzycy – dr Ewa Kostrzewa-Zabłocka
- Porady kosmetologiczne – uczniowie MSZ w Chełmie
- Pomiar ciśnienia tętniczego krwi i tkanki tłuszczowej – studenci PWSZ w Chełmie i uczniowie MSZ w Chełmie
- Warsztat kulinarny – uczniowie ZSGiH w Chełmie
ORGANIZATORZY:
- Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Chełmie
- Instytut Nauk Rolniczych
- Instytut Nauk Medycznych
- Medyczne Studium Zawodowe im. Władysławy Szoc w Chełmie
- Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Chełmie
- Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich im. Kazimierza Andrzeja Jaworskiego w Chełmie
WSPÓŁORGANIZATORZY:
- Spółdzielnia Mleczarska Bieluch w Chełmie
- Pszczelarstwo Pan Janusz Koziński Dubienka